12.5 C
Munich
Pátek, 20 září, 2024

Frenštát vozil seniory na očkování. Jelo jich dvacet šest

Must read

Město Frenštát pod Radhoštěm opět pomáhalo obyvatelům frenštátských domů s pečovatelskou službou s očkováním proti Covid-19. Těm z nich, kteří měli být původně očkováni mobilním týmem, nabídlo možnost hromadné dopravy zdarma na očkování do vakcinačního centra pro veřejnost Nemocnice Agel Nový Jičín.
„Přes mobilní tým, který měl zajistit Moravskoslezský kraj, se původně chtělo nechat naočkovat 109 frenštátských obyvatel DPS. Bohužel se tento způsob očkování nezdařil. Proto jsme ihned po obdržení této informace, kontaktovali seniory, zda by chtěli využít možnosti naočkovat se ve vakcinačním centru s tím, že jim město zajistí dopravu. Nakonec této možnosti využilo 26 seniorů, ostatní se podařilo naočkovat za pomoci svých rodin nebo čekají na podání vakcíny u svého praktického lékaře, uvedla Jana Prášková, vedoucí odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

První očkování proběhlo v pondělí 29. března. „Chtěl bych poděkovat vakcinačnímu centru Nemocnice Agel v Novém Jičíně, že městu vyšlo operativně vstříc a nabídlo jeden společný termín k očkování pro seniory jak pro první, tak druhou vakcínu,“ poděkoval Miroslav Halatin, starosta města Frenštát pod Radhoštěm.

Stále trvá nabídka pomoci občanům města na krizovém telefonním čísle 773 047 765. V případě potřeby ji mohou využít pro pomoc se zajištěním základních životních potřeb a služeb, zprostředkováním psychologické pomoci, pro získání informací ohledně testování a očkování, pomoc s registrací k očkování apod.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article