19.2 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Květnová výzva na sport handicapovaných uspěla. Peněz se vybralo víc.

Must read

Extrémní sportovec, železný muž a trenér Jan Kempa sice nedokončil ve své květnové výzvě „Makej Srdcem“ napotřetí 226 kilometrů, nicméně původní cíl získat 226 tisíc korun pro handicapované splnil a překonal.

„Beskydskou sedmičku jsem dal za čtyři hodiny pětačtyřicet minut tam i zpět, ale bylo z toho jen 185,31 kilometrů,“ popsal víkendový výkon na podporu neziskovky Colliery Srdcem z Ostravy.

Na trase měl celou cestu doprovod, někdy jednoho, jindy až osm běžců. A v její druhé půlce mikrospánek během osmikilometrového seběhu či desetihodinový déšť, místy přecházející ve sníh. „8662 výškových metrů a 16 580 spotřebovaných kalorií,“ upřesnil Honza k dvojnásobnému absolvování B7.

V květnu přitom dokázal ujet nejprve 226 kilometrů na kolečkových lyžích a pak absolvovat 226 kilometrů stylem Ironman (plavání, cyklistika a běh). Fanoušci jeho snahu odměnili celkem 257 514 korunami!

„Zatím, výzva běží ještě sedmadvacet dní,“ vzkázal Honza s tím, že sbírka na zvláštní aplikaci pro sportování handicapovaných či jejich tréninky v tělocvičnách (jakou je Colliery ve Vítkovicích) má pokračování. Dnes má na instagramovém profilu @jankempa ve 20:30 hodin dražbu dresu z květnové výzvy. Dále budou besedy v Ostravě, Frenštátě pod Radhoštěm nebo Praze.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article