14.5 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Ve Frenštátě mají další byt pro handikapované v DPS. Chtějí v tom pokračovat.

Must read

Další byt vhodný pro osoby s omezenou schopností pohybu má k dispozici město Frenštát pod Radhoštěm. V květnu dokončilo prostřednictvím RK Beskyd, která je správcem bytového fondu města, rekonstrukci bytu v Domě s pečovatelskou službou v ulici Rožnovská. Náklady na rekonstrukci, která trvala tři měsíce, dosáhly výše necelých 230 tisíc korun.
V bytě proběhla rekonstrukce bytového jádra. Odstranil se umakart, dalo nové sanitární zařízení, obklady, dlažba, sedátko do sprchového koutu. Opravily a upravily se podlahy včetně nového PVC, dále se osadily nové zárubně a interiérové dveře i širší vstupní dveře, vyměnila kuchyňská linka.

Vyměnily se také rozvody vody a elektřiny. Navíc se upravoval vstup na balkon, kde došlo k odřezání části obvodového panelu pro rozšíření dveří a snížení prahu tak, aby byl vstup na balkon co nejjednodušší.

„Nejednalo se o úpravu na byt zcela bezbariérový dle všech platných norem. Bohužel rekonstrukce stávajících bytů v našich DPS takovou přestavbu neumožňuje. Přesto však je tato rekonstrukce velmi vítaná, protože tímto způsobem opravené byty můžeme nabídnout lidem s holemi či chodítky a usnadnit jim tak jejich běžný život,“ uvedl Jiří Unruh, místostarosta města Frenštát pod Radhoštěm.

Město má aktuálně ve svém vlastnictví tři plně bezbariérové byty, které jsou dlouhodobě obsazeny nájemníky, a nově jeden byt vhodný pro osoby s omezenou schopností pohybu.

„Do budoucna bychom rádi v úpravách bytů v domech s pečovatelskou službou postupně pokračovali tak, aby byly vhodné pro naše hendikepované občany. Počet lidí s hendikepem stále roste. Budeme také sledovat dotační programy, ze kterých bychom mohli získat finanční prostředky na projekty rekonstrukcí bytů v DPS, uzavřel místostarosta města.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article