19.2 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Sportovní hala ve Frenštátě má zelenou. Kraj pro ni chce dotaci až 60 milionů.

Must read

Nová moderní sportovní hala by měla vyrůst v příštích letech u komplexu budov Gymnázia a Střední průmyslové školy elektrotechniky a informatiky ve Frenštátě pod Radhoštěm. Důležitý krok v tom učinili frenštátští zastupitelé, kteří na mimořádném zasedání schválili memorandum o spolupráci s Moravskoslezským krajem při výstavbě této haly.

Moravskoslezský kraj, jenž je zřizovatelem zmíněné střední školy, chce postavit sportovní halu, která by sloužila studentům i veřejnosti. Má možnost získat dotaci až do výše 60 milionu korun, o zbytek nákladů by se podělil s městem v poměru 2:1. Aby kraj mohl požádat o dotaci, musel mít dobrozdání města o spolupráci.

Projektant Dušan Rosypal, který byl na zasedání zastupitelů přítomen, halu představil. Má stát v prostoru mezi kolejemi a stávajícími budovami, zhruba v místě, kde je v současné době škvárové hřiště.

„Bude to víceúčelová sportovní hala, kterou bude využívat v průběhu dne škola a odpoledne a navečer sportovci a návštěvníci. Je to místo, kde je stávající hřiště, je tam chodník, prostor je velmi zanedbaný. Cílem je vytvořit objekt, který tuto ne úplně ideální situaci vylepší a veřejně ji pozdvihne,“ uvedl Dušan Rosypal.

Hala bude s budovou školy propojena pergolou, základní hřiště bude mít rozměry 40 krát 20 metrů, aby se v ní daly hrát futsal, florbal, volejbal, basketbal, součástí haly bude sál pro stolní tenis či gymnastiku. Uvnitř bude také hlediště pro 300 návštěvníků. Dušan Rosypal dodal, že jedním z jejich posledních realizovaných projektů na Novojičínsku byla tělocvična v Mošnově.

Na dotaz zastupitele Čestmíra Mikesky, zda nebude 53 nových parkovacích míst málo, projektant uvedl, že tato místa přibudou ke stávajícím parkovacím místům a měla by postačovat.

Ředitel školy Richard Štěpán doplnil, že ve chvíli, kdy začne první etapa stavby sportovní haly, škola zahájí také výstavbu hřiště s umělým povrchem, které bude na halu navazovat. Kolem hřiště má být běžecký ovál a také běžecká dráha na sprint. „Bude sloužit pro studenty i pro rekreační sportování,“ poznamenal ředitel školy.

Součástí schválení memoranda bylo také odsouhlasení vyčlenění částky 30 milionů korun, z níž by se hradil příspěvek města. Někteří zastupitelé byli proti a argumentovali tím, že město se tak může dostat do ekonomických problémů a nebude mít peníze na akce, které má v zásobníku.
Čtrnáct zastupitelů z osmnácti přítomných nakonec bylo pro schválení memoranda o spolupráci s MS krajem při výstavbě sportovní haly. Předpokládané celkové náklady na na její výstavbu jsou 103 milionů korun s DPH.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article