14.5 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Chantal i Woodman. Lopraisovi se přišly poklonit i osobnosti. Co řekl synovec?

Must read

Několik stovek lidí přišlo v sobotu 22. ledna 2022 hodinu po poledni na náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm, aby se rozloučilo s Karlem Lopraisem. Na pódiu se vystřídalo několik známých osobností, synovec Aleš prozradil něco o svém strýci.

Kondolence přijímali jak manželka Karla Lopraise Danuše, tak jejich syn Leo, vyjádřit soustrast a poslat Karlovi do nebe poslední píseň přijela i zpěvačka a herečka Chantal Poullain.

„Dlouhá léta jsem závodila a Karel Loprais byl vždycky můj vzor. Rozuměl mi, inspiroval mě, byl můj přítel, velký muž. A mě to velice mrzí, protože jsme se poslední měsíce neviděli a on mi tak utekl. Jsem tady kvůli němu, příteli a kamarádovi,“ svěřila se pro Deník známá umělkyně.

Nechyběl frenštátský patriot a poslanec Jakub Janda ani Marcel Woodman, frontman Rock & Roll Bandu M. Woodmana. I oni povyprávěli o svém vztahu k šestinásobnému vítězi Rallye Paříž-Dakar.

Z nedalekého Lichnova přijel prezident Motoveterán klubu Lichnov Bohumil Spíšek, který má na Karla Lopraise zajímavou vzpomínku, kterou připomíná také fotografie, jíž měl Bohumil Spíšek u sebe.
„Jel jsem veteránskou soutěž z Rožnova pod Radhoštěm a v areálu u Střelnice ve Frenštátě pod Radhoštěm jsme se zastavili. Karel Loprais, protože jsme se znali, si ke mně sedl do sajdkáry a vyfotili jsme se. Jenže ta sajda byla na něj malá, takže mu trčelo koleno ven. Když jsem se ho ptal, jestli pojedeme Dakar, tak hned odvětil: To je malé,“ řekl s úsměvem Bohumil Spíšek.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article