19.2 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Frenštát pod Radhoštěm: Regenerace sídliště se odkládá

Must read

Dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení na projekt Regenerace sídliště Školská čtvrť I. etapa se nepodařilo získat městu Frenštát pod Radhoštěm.
Důvodem, proč se Frenštátu pod Radhoštěm nepodařilo dosáhnout na dotaci byl příliš velký počet žadatelů o dotaci na výši peněz vyčleněnou v Programu regenerace sídlišť.

Starosta Frenštátu pod Radhoštěm Miroslav Halatin pro Novojičínský deník sdělil, že bez dotace město do projektu nepůjde, nastínil ale, že možnost získat peníze stále existuje a není malá.

To upřesnil místostarosta Jiří Unruh, který uvedl, že město je se svým projektem sedmým schváleným náhradníkem.

„Státní fond rozvoje bydlení chce požádat o navýšení rozpočtu pro letošní rok. V případě navýšení rozpočtu na celkových 200 milionů korun budou prostředky poskytnuty i náhradníkům, kterým byl dotační projekt schválen, ale z důvodu nedostatku finančních prostředků dotace prozatím nebyla poskytnuta. Myslím si, že Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky tyto prostředky schválí a budeme moci tento projekt v letošním roce začít realizovat,“ dodal Jiří Unruh.

Státní fond rozvoje bydlení také zveřejnil informaci, že v průběhu měsíce října 2020 bude v programu Regenerace sídlišť vyhlášena výzva pro rok 2021.

Dotace budou poskytovány na regeneraci veřejných prostranství na sídlištích.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article