10.7 C
Munich
Pátek, 18 října, 2024

Bývalý šéf Horečky festu chystá pro příští rok nový letní festival.

Must read

Festival, mezi jehož cíle patří co nejužší kontakt návštěvníků s účinkujícími a hosty, chystá na léto Kontakt fest production, za níž stojí Marian Žárský, bývalý ředitel Městského kulturního střediska Frenštát pod Radhoštěm.  

Festival, jež ponese název Kontakt, se má uskutečnit 1. července 2023 na Horečkách, zejména v jejich trojanovické části.

„Bude to na širokém území – mělo by být pět scén, hlavní bude v amfiteátru, ale některé budou menší, a chceme mít dalších pět míst, která budou mít doprovodný program,“ nastínil Marian Žárský a dodal, že mezi zmíněnými místy by rádi měli bývalý Hotel Pantáta nebo bývalou sušárnu ovoce, kterou projektoval známý tvůrce Libušína a dalších pustevenských staveb architekt Dušan Jurkovič. S majiteli obou zmíněných staveb budou organizátoři festivalu jednat.

„Chceme jít stejným způsobem jako u Horečky festu, který jsme tady před několika lety založili. Jeho smyslem bylo na samotném počátku oživení do té doby chátrajícího a dlouho nevyužívaného amfiteátru. Nyní chceme, aby naše nová aktivita nějak pomohla k obnově těch míst jako jsou Pantáta nebo sušárna ovoce,“ vysvětlil Marian Žárský, jemuž v přípravě festivalu pomáhá kolega Zbyněk Gerlich a v užším týmu je také starosta Trojanovic Jiří Novotný. Zapojit chtějí rovněž město Frenštát pod Radhoštěm.

„Nazýváme to sami pro sebe jako festival osobností před pódiem a na pódiu. A ten název Kontakt je tom, že chceme, aby většina účinkujících se pohybovala mezi těmi návštěvníky akce. Cílem je, aby si lidi mohli povykládat například s Davidem Vávrou o architektuře a podobně. V Pantátovi bychom chtěli vystavit fotografie Jindřicha Štreita, Libora Fojtíka a oslovíme rovněž pana Petra Helbicha. Atmosféru by tam mohla dokreslovat nějaká džezová muzika. Hlavní hudební menu má obsahovat kapelu Tata Bojs a Tomáše Kluse, muziky bude ale mnohem více. Mezi vystupujícími a hosty budou například Ester Kočičková, zmíněný David Vávra, Čestmír Strakatý, a pokud situace na Ukrajině dovolí, měl by se objevit také reportér Martin Dorazín.
„Chceme účinkující, kteří tady budou chtít být, protože se tady chtějí setkat,“ poznamenal Marian Žárský s tím, že festival bude také například o designovém nábytku, prvotřídním kuchařském umění či kvalitních nápojích. „Návštěvník si užije vystoupení, dá si dobré jídlo, prohlédne si například designové vybavení, pobaví se se známými osobnostmi i s dalšími lidmi a bude mít dotknout se míst, která mají génius loci,“ uzavřel Marian Žárský.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article