10.2 C
Munich
Sobota, 21 září, 2024

Takhle probíhá cvičení hasičů, které prokazuje jejich velkou součinnost.

Must read

Ve frenštátském aquaparku došlo při zazimování technologie na údržbu vody ke špatné manipulaci s tlakovou lahví s plynným chlorem, který následně začal unikat do ovzduší. To byl námět taktického cvičení v Aquaparku Frenštát pod Radhoštěm, kterého se účastnila naše jednotka se dvěma cisternami, jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Kopřivnice a Nový Jičín a dobrovolní hasiči z Kopřivnice. Děkujeme Jiřímu Baranovi za fotodokumentaci.

Postup při řešení událostí spojených s únikem nebezpečné látky bývá složitý a skládá se z mnoha dílčích činností všech přítomných jednotek. Hasiči v rámci cvičení provedli průzkum místa události s měřením koncentrací chloru v ovzduší, vytyčení nebezpečné zóny, přípravu základního dekontaminačního stanoviště, zamezení přístupu civilních osob a rozvinutí jednoho vodního proudu k deflektoru na skrápění chloru.

Během vyhledávání osob a zastavení úniku chloru kolegy z Hasičského záchranného sboru MSK hasiči tvořili jistící skupinu. Cvičení prověřilo především součinnost a spolupráci zúčastněných jednotek, které jsou předurčeny pro likvidaci událostí spojených s únikem nebezpečných látek.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article