14.5 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Nový Jičín i Frenštát otevírají školky, jinde už jsou v provozu

Must read

Mateřské školy zřízené městem a Středisko volného času Fokus otevře v pondělí 18. května město Nový Jičín. Návrh schválila ve středu 13. května rada města.

Tisková mluvčí města Nový Jičín Marie Machková uvedla, že s ukončením nouzového stavu, které bylo vládou ohlášeno na 17. května, přestane fungovat péče o děti rodičů, kteří pracují ve složkách záchranného integrovaného systému či dalších profesích nezbytných pro boj s epidemií koronaviru.

Město Nový Jičín tuto službu zřídilo na základě pověření krajského úřadu v budově ZŠ a MŠ Jubilejní 3 na odloučeném pracovišti na ulici Dlouhá. „Cítíme, že je potřeba školky otevřít a žádají nás o to i rodiče. Školky obnoví svůj provoz za podmínky dodržení hygienických opatření,“ řekl místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka. V Novém Jičíně sídlí mateřské školy v 11 budovách, celkem je v nich 32 tříd pro 757 dětí.

Od pondělí 11. 5. již jsou otevřené mateřské školy ve Studénce nebo v Trojanovicích, od stejného dne už funguje například Středisko volného času Odry. V pondělí 18. května zahájí provoz také mateřské školy v Bílovci a jeho místních částech.

Také ve Frenštátě pod Radhoštěm se od pondělí 18. května opět otevřou mateřské školy, jejichž zřizovatelem je město Frenštát pod Radhoštěm. Jde MŠ Dolní, MŠ Markova a MŠ Školská čtvrť.

O znovuotevření mateřských škol rozhodla rada města ve středu 14. května. Město k otevření přistupuje poté, co rodiče reagovali na postupné uvolňování mimořádných opatření tím, že začali zjišťovat možnost umístění dětí do mateřských škol. Kapacita frenštátských mateřských škol je 348 dětí, zájem o otevření projevilo 190 rodičů, což je více než polovina.

Město upozorňuje, že provoz městských školek bude plně v souladu s dokumentem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, který upravuje základní provozní podmínky po dobu trvání potřeby dodržování epidemiologických opatření a doporučení.

Mateřské školy zřízené městem Frenštát pod Radhoštěm byly uzavřeny od 17. března.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article