14.5 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Za vážnou nehodu motocyklu v Trojanovicích mohla řidička auta z Karvinska

Must read

Trestní řízení ve věci přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se mohla dopustit podezřelá třiašedesátiletá žena z Karvinska, zahájil v těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně.

Policejní mluvčí René Černohorský připomněl, že žena okolo čtrnácté hodiny odpolední 16. května zapříčinila na katastru obce Trojanovice dopravní nehodu s těžkým zraněním jedné ze zúčastněných osob.

„Podle všech doposud zjištěných skutečností uvedená žena řídila osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Rapid ve směru jízdy na obec Kunčice pod Ondřejníkem, přičemž po špatném odbočení na zdejším kruhovém objezdu se chtěla s automobilem otočit. Po zapnutí levé směrové svítilny započala otáčení, avšak přehlédla za ní jedoucí motocykl,“ přiblížil průběh nehody René Černohorský a doplnil, že motocykl tovární značky Suzuki 650, který řídil devětačtyřicetiletý muž z Frýdeckomístecka tak narazil přední částí do boku automobilu.

Po pádu na zem utrpěl motocyklista zranění lehčího charakteru s nutností jeho převozu sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření na chirurgickém oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku. Zranění těžšího charakteru utrpěla jeho padesátiletá spolujezdkyně z Frýdeckomístecka, která byla v ohrožení života transportována leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě.

„Žena byla po nehodě v bezvědomí. Zasahující lékaři zjistili při prvotním vyšetření známky svědčící pro poranění mozku, dále zranění hrudníku a obou dolních končetin. Ženě musely být zajištěny dýchací cesty a přístrojem řízená ventilace, byla uložena do podtlakové matrace a po podání léků ji posádka LZS šetrně transportovala do fakultní nemocnice,“ sdělil k nehodě mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidičky automobilu negativně, s ohledem na zranění byl u motocyklisty proveden odběr krve ke zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek.

Událost nadále v prověřují novojičínští dopravní policisté a kriminalisté.

 

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article