19.2 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

SENIOŘI, PŘIJĎTE SI PRO SVOJI IN.F.OBÁLKU, MŮŽE VÁM ZACHRÁNIT ŽIVOT ČI ZDRAVÍ

Must read

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM, 11. 6. 2020 – Odbor sociálních věcí městského úřadu stále rozdává frenštátským seniorům IN.F.OBÁLKY – „obálky do lednice“ zdarma. Plastová obálka s informacemi o zdravotním stavu může pomoci ochránit zdraví a život frenštátských seniorů. Cílem projektu je rychlé předání informací o zdravotním stavu složkám integrovaného záchranného systému v případě, že se senior v domácnosti ocitne v nebezpečí či ohrožení života. Projekt připravil Moravskoslezský kraj.
„Obálka do lednice neboli IN.F.Obálka, též Informace jako forma Ochrany, je plastová obálka, která obsahuje informační leták s pokyny k vyplnění, formulář k vyplnění, propisku, magnetku nebo samolepku s telefonními čísly na jednotlivé složky integrovaného záchranného systému, jako například policie, hasiči či záchranáři, a nápisem: Zde je IN.F.Obálka,“ upřesnila Petra Blažková z odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Pomocí informací, které senior vepíše do přiloženého formuláře a vloží do této obálky, mohou záchranáři v případě, že se senior v domácnosti ocitne v nebezpečí či ohrožení života, rychle zjistit potřebné informace o pacientovi.
„Senioři si mohou obálky vyzvedávat u nás na úřadě na odboru sociálních věcí. Do vloženého formuláře si každý zapíše informace o svém zdravotním stavu, jaké užívá léky, přidá kontakty na své příbuzné či blízké,“ doplnila Petra Blažková. Celkem jsme měli k dispozici 300 obálek. V prvních měsících roku 2020 si frenštátští senioři vyzvedli 70 obálek, poté vlivem pandemie koronaviru bylo vydávání přerušeno.

Vyplněný formulář senior vloží do plastové obálky a tu umístí do lednice, nejlépe do vnitřní přihrádky dveří. Samolepku nebo magnetku s nápisem „Zde je IN.F.OBÁLKA“ pak připevní ideálně na dveře lednice nebo dveře z vnitřní strany svého bytu či domu. Záchranáři tak budou upozorněni, že potřebné informace o pacientovi naleznou v lednici a tyto informace mohou posloužit k záchraně zdraví nebo života seniora.

Tento projekt je spolufinancován ze státního rozpočtu České republiky a rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Ing. Iva Vašendová
tisková mluvčí, vedoucí odboru vnějších vztahů
Městský úřad Frenštát pod Radhoštěm
nám. Míru 1
744 01 Frenštát pod Radhoštěm
e-mail: iva.vasendova@mufrenstat.cz
telefon: +420 556 833 280
mobil: +420 727 943 672

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article