19.2 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

MĚSTSKÁ POLICIE POUŽÍVÁ NOVÝ MĚŘIČ RYCHLOSTI

Must read

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM, 8. 6. 2020 – Město zakoupilo nový ruční laserový měřič rychlosti TRuCAM 2. Měření provádí městská policie na předem schválených úsecích. První měření proběhlo už v minulém týdnu, ve čtvrtek a pátek. Cílem měření je zklidnit dopravu ve městě a zvýšit její bezpečnost. Pořizovací náklady na ruční laserový měřič činily 350 tisíc korun.

„V rámci snahy o zklidnění dopravy ve městě jsme koupili ruční laserový měřič rychlosti, tzv. rychloměr. Místa, na kterých budeme v průběhu roku měřit, byla schválena Policií České republiky a jedná se o místa, kde je potřeba řešit bezpečnost. Zejména lokality u základních a mateřských škol, v sídlištích a dalších potřebných místech,“ uvedl Vladimír Pražák, ředitel Městské policie Frenštát pod Radhoštěm.

Strážníci městské policie byli řádně proškoleni a první měření proběhlo ve čtvrtek a pátek 4. a 5. června 2020 na ulicích Rožnovská, Záhuní a Nádražní. Městská policie řeší rychlostní přestupky převážně hned na místě samém. V případě, že to není možné, předá data z radaru na odbor dopravy, kde nahlášený podnět dále zpracují, a provozovateli vozidla, které překročilo povolenou rychlost, zašlou oznámení o spáchání přestupku. „V prvních dvou dnech jsme za zhruba pět hodin měření řešili 12 porušení povolené rychlosti. Deset případů jsme vyřešili pokutou na místě, dva jsme předali odboru dopravy MěÚ Frenštát pod Radhoštěm,“ doplnil ředitel MP.

Před zakoupením měřiče používala frenštátská městská policie ruční radar, který měla v pronájmu, což byl neefektivní a nepružné. Měření rychlosti patří mezi jednu z doplňkových činností městské policie.

Ing. Iva Vašendová
tisková mluvčí, vedoucí odboru vnějších vztahů
Městský úřad Frenštát pod Radhoštěm
nám. Míru 1
744 01 Frenštát pod Radhoštěm
telefon: +420 556 833 280
mobil: +420 727 943 672

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article