12 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Festival Ladná Čeladná se uskuteční podle plánu

Must read

Na rozdíl od řady hudebních festivalů, které byly kvůli epidemii koronaviru přesunuty na příští rok, se Ladná Čeladná uskuteční v původním termínu 7. a 8. srpna 2020. Organizátoři se tak rozhodli poté, co s účinností od 8. června, je možné pořádat akce nepřesahující ve stejný čas 500 osob.

Počet vstupenek na Ladnou Čeladnou je proto v předprodeji v tuto chvíli omezený, k jejich případnému navýšení dojde až s dalším rozvolňováním pravidel ze strany české vlády.

Pokud bude epidemiologická situace nadále příznivá, tak od 22. června bude možno pořádat akce pro tisíc lidí. „Vývoj sledujeme a v případě dalšího uvolňování jsme připraveni od 1. července navýšit počet vstupenek v předprodeji. Doporučujeme nicméně zakoupit vstupenky co nejdříve, a to nejen kvůli omezenému počtu vstupenek, které můžeme dát do oběhu, ale také z důvodu jejich výhodnější ceny do konce června,“ vysvětlil Jindřich Vaněk, ředitel festivalu Ladná Čeladná.

Vstupenky lze nyní zakoupit na internetových stránkách festivalu, od 1. července budou k dispozici také v Informačním centru v Čeladné.

Kromě limitovaného počtu návštěvníků v areálu jsou organizátoři festivalu připraveni maximálně vyhovět i dalším nařízením přijatých vládou týkajících se bezpečnostních a hygienických opatření.

VNITŘNÍ SCÉNA LETOS NEBUDE

„Pro větší bezpečnost našich návštěvníků jsme se kupříkladu rozhodli zrušit vnitřní dětskou scénu v tělocvičně. Program pro děti bude probíhat ve stanech pod širým nebem,“ doplnil Jindřich Vaněk.

Z hudební nabídky se návštěvníci letos mohou těšit na Janka Ledeckého, Čechomor, Vypsanou fixu, Vltavu, Pavla Dobeše a řadu dalších muzikantů a kapel. Speciálně pro děti se uskuteční koncert Mixle v piksle, za nímž stojí zpěvák Vypsané fixy Michal Mareda. Malí posluchači spolu s dospělým doprovodem jistě ocení také interaktivní hudební vystoupení Bombarďák plné chytlavých písniček a humorných scének, jejichž autorem je divadelník Jiří Jelínek. Dětská scéna dále uvede představení v podání herců ze Staré arény Ostrava a divadelní společnosti Cestovadélko.

Chybět nebudou ani vzdělávací a pohybové workshopy, hry, soutěže a atrakce pro děti. „Festival Ladná Čeladná je známý pohodou rodinnou atmosférou, kvalitní hudební nabídkou a rozmanitým programem pro menší i větší děti. Věříme, že své pověsti dostojíme i na letošním šestém ročníku, konaném v době koronavirové,“ uzavřel Jindřich Vaněk.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article