14.8 C
Munich
Neděle, 8 září, 2024

Nevidomý účastník Tour de France povypráví ve frenštátském kině.

Must read

Kdo by se chtěl dozvědět, jak se jede nevidomému cyklistovi a jeho doprovodu po trase nejprestižnějšího cyklistického závodu Tour de France, měl by navštívit ve středu 7. prosince kino ve Frenštátě pod Radhoštěm.

V 16.30 hodin se tam uskuteční promítání filmového dokumentu Tour de France ve tmě, součástí akce bude beseda s nevidomým sportovcem Ondřejem Zmeškalem a jeho doprovodem Lukášem Turkem, jenž akci přichystal.

Lukáš Turek, jenž v Trojanovicích provozuje Skill centrum, kde se děti učí dovednostem na kole, był součástí týmu Tour de France ve tmě v roce 2021.

„Ondrovi Zmeškalovi jsem už pět let po boku a pomáhám mu plnit si své sny. Přešel celou Českou republiku, uběhl maraton na Velké čínské zdi a stal se mistrem světa v ironmanu. A jako první nevidomý sportovec zdolal celou trasu Tour de France,“ sdělil pro Deník Lukáš Turek a dodal, že díky sbírce, kterou Ondřej Zmeškal založil, se vybralo kolem 150 tisíc korun pro nevidomé děti.

„Budu rád, když se lidi přijdou podívat na film a zeptat se na to, co je zajímá. Ondra je sice neuvidí, ale o to více je uslyší,“ dodal Lukáš Turek. Vstupné na akci je dobrovolné.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article