12 C
Munich
Čtvrtek, 19 září, 2024

Za Libušín čestné občanství

Must read

Nového čestného občana má již několik dnů obec Trojanovice. Je jím ředitel Národního muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm Jindřich Ondruš.

Na posledním zasedání se na tom usnesli zastupitelé Trojanovic. V úvodu projednávání tohoto bodu starosta Trojanovic Jiří Novotný sdělil, že 31. července za obec Trojanovice poděkoval řediteli Národního muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm Jindřichu Ondrušovi za práci na rekonstrukci Libušína a Maměnky na Pustevnách.

„V dopise jsem konstatoval, že zastupitelstvu navrhnu udělení čestného občanství obce Trojanovice za obnovu a zachování kulturně historického dědictví Trojanovic. Není to sice na katastru obce Trojanovice, leží to na katastru Prostřední Bečvy. Nicméně si myslím, že je to věc, která patří k Frenštátu a Trojanovicím. Pohorská jednota Radhošť, která stavěla tyto stavby, má sídlo v Trojanovicích. Kdyby nebylo pana Ondruše, jsem přesvědčen, že ještě dnes by tam bylo to spáleniště,“ vysvětlil návrh na udělení čestného občanství Jiří Novotný a dodal, že udělení čestného občanství je spojeno s odměnou 5000 korun. (ipa)

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article