14.8 C
Munich
Neděle, 8 září, 2024

Zahradu frenštátského domova zpestřil betlém i zpěv dětí.

Must read

Teplý punč, přívětivá slova, milé písně a vyřezávaný betlém, to vše vytvořilo ve středu 23. listopadu odpoledne příjemnou atmosféru, kterou si na zahradě frenštátského Domova Hortenzie mohli vychutnat nejen jeho klienti.

Marian Žárský, ředitel Domova Hortenzie, v úvodu akce připomněl, že poprvé podobné setkání uspořádali v loňském roce. „Rozhodli jsme se, že z toho uděláme pěknou tradici, kdy se sejdeme u Domova Hortenzie před adventním časem. Bude to takové setkávání přátel, podporovatelů Domova Hortenzie a našich klientů a zaměstnanců. Jsou tady zástupci měst a obcí z okolí, firem, které nás podporují a také zástupce našeho provozovatele Moravskoslezského kraje,“ řekl Marian Žárský.
Jiří Navrátil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast, poděkoval za nápad udělat betlém v zahradě domova. Zpříjemní to svátky a očekávání narození Krista v tomto domově. Chci v tuto chvíli poděkovat zaměstnancům domova za práci, kterou pro naše klienty děláte, ta je neocenitelná,“ vyzdvihl Jiří Navrátil. Poté přidal poděkování rodinným příslušníkům klientů a dětem a učitelům z místní umělecké školy, kteří se právě chystali na vystoupení.
Ředitel Domova Hortenzie vyzval k přípitku a dal pokyn k rozsvícení betlému, který pro domov udělal řezbář Josefa Florece z Loukova u Bystřice pod Hostýnem. Pak už dostal prostor soubor SenzaBand ZUŠ Frenštát pod vedením Věry Marhevské, jehož vystoupení, i přestože v jeho průběhu začal padat sníh, zahřálo nejednoho účastníka akce.

 

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article