8.4 C
Munich
Pondělí, 16 září, 2024

Lidé ve Frenštátě se dočkají, bruslit se bude. Město ale kluziště reklamuje.

Must read

Ještě před několika dny to vypadalo, že se ve Frenštátě pod Radhoštěm letos bruslit nebude, ve středu 30. listopadu, ale přece jen začalo zaledování městského kluziště. Kdy kluziště zahájí provoz?

Dotazy na to, zda letos bude frenštátské kluziště v provozu, se začaly objevovat na sociálních sítích. Tam také osvětlil situaci starosta Frenštátu pod Radhoštěm Jan Rejman.

„U kluziště došlo k situaci, kdy musíme řešit zanedbaný problém z minulosti, kterým je technologicky špatně vyřešený podklad ledové plochy, který se projevuje zvlněním podkladu pro ledovou plochu,“ uvedl Jan Rejman s tím, že záruka na dílo končí v v prosinci letošního roku. Aby se město vyhnulo nákladné opravě ve výši okolo čtyř milionů korun v příštím roce, neakceptovalo převzetí reklamovaného díla a s dodavatelem zahájí opětovné jednání s požadavkem odstranění reklamované závady.

V úterý 29. listopadu bylo kluziště bez mantinelů a na ploše byly vidět pouze chladící rozvody, ve středu 30. listopadu se už ale plocha nacházela pod zamrzající vodou a minimálně dva pracovníci se pečlivě starali o to, aby kluziště pokryl solidní led.

Kluziště pojede i přes problém
Frenštátský starosta redakci Deníku na dotaz sdělil, že se rozhodli kluziště zprovoznit i přes problém, který tam je. „Řešíme tam reklamaci, která nebyla odstraněná. Jedná se o opakovanou závadu podkladu. Projednali jsme s externí právní firmou, jak postupovat dál, a zvolili jsme postup, který nám umožní kluziště zaledovat a během příštích asi dvou měsíců budeme vědět bližší informace,“ řekl Jan Rejman a upřesnil, že nejpozději 9. prosince by mohl být zahájen provoz.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article