14.5 C
Munich
Pátek, 20 září, 2024

Loučení s legendou: Na náměstí ve Frenštátě dorazí dakarské Tatry i Loprais tým.

Must read

Důstojné rozloučení s šestinásobným vítězem Rallye Paříž-Dakar Karlem Lopraisem chystají ve Frenštátě pod Radhoštěm. Lidé se budou moci dát legendě poslední sbohem na hřbitově i na náměstí  

V sobotu 22. ledna se uskuteční rozloučení na místním hřbitově ve Frenštátě pod Radhoštěm. Jeden z organizátorů rozloučení Marian Žárský pro Deník sděluje, že lidé se mohou přijít rozloučit s motoristickou legendou od 8.30 hodin do obřadní síně hřbitova, kde by měla držet čestnou stráž skupina Valachů.

V 11 hodin začne smuteční obřad. „Předpokládáme, že na hřbitově bude mnoho lidí, a také známých osobností, které přijedou z celé České republiky, takže mnoho lidí se do obřadní síně nedostane,“ poznamenává Marian Žárský.

V neděli 23. ledna se na náměstí Míru od 10 hodin uskuteční akce nazvaná Pozdrav do nebe pro Karla Lopraise.

„Na náměstí by měly dojet dakarské Tatry, Loprais tým, který se vrátí z Dakaru a další posádky, a také bývalí spolujezdci Karla Lopraise. Měli bychom na velkoplošné obrazovce promítat fotografie a filmy. Mezitím budou někteří lidé vzpomínat na to, jak Karla Lopraise poznali,“ pokračuje Marian Žárský, jenž bude nedělní akci moderovat.

Město Frenštát pod Radhoštěm by mělo zajistit občerstvení v podobě svařeného vína či punče.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article