8.3 C
Munich
Pondělí, 16 září, 2024

Memoriál Jiřího Rašky. Horečky hostí světová skokanská esa.

Must read

Největší závod letní skokanské sezony v celé republice je tady. Až do neděle bude z můstku HS 106 na frenštátských Horečkách skákat světová elita. Pátek patřil jubilejnímu 10. ročníku Memoriálu Jiřího Rašky. Podívejte se, co nabídl.

Páteční závod – jubilejní desátý ročník Memoriálu Jiřího Rašky – vyhrál Viktor Polášek a mezi vítěze závodu Kontinentálního poháru ve Frenštátu pod Radhoštěm se zapsal jako třetí český skokan na lyžích.

V letech 2012, 2016 a 2018 získal trofej Lukáš Hlava, před osmi lety dominoval Roman Koudelka.

Čtyřiadvacetiletý Polášek, juniorský mistr světa z roku 2017, vedl již po prvním kole a ziskem 266,9 bodu za skoky dlouhé 104 a 101 metrů porazil o sedm desetin Rakušana Miku Schwanna. Třetí skončil Němec Philipp Raimund. V pořadí letního Kontinentálního poháru se Polášek posunul na sedmé místo.

Navzdory vítězství nebyl se svými skoky spokojený.

„Těžce se to hodnotí. Vítězství je samozřejmě super, ale skoky se mi nepovedly – oproti dobrým skokům, které dokážu předvádět. Ještě mám velké rezervy v nájezdovém postavení, které není zcela vyrovnané, a největší chyba bývá většinou za hranou. Trošku otevírám vršek a ztrácím rychlost. Je to ale pro mě vzpruha do budoucna, že i na mezinárodní akci dokážu s horšími skoky vyhrát,“ řekl Polášek pro svazový web.
Ve druhém kole se z domácích skokanů představil i Čestmír Kožíšek a obsadil 19. místo. Čtyři příčky za bodovanou třicítkou zůstal Filip Sakala. S výjimkou Romana Koudelky se ve Frenštátu představil celý reprezentační A-tým.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article