Lidé zvyklí chodit na obědy do dvouhvězdičkového Hotelu Přerov v centru Frenštátu pod Radhoštěm, stejně jako ubytovaní hosté, mají tento týden smůlu. Kuchyň totiž nesmí už od pátku vařit. Zakázali to hygienici kvůli řadě závad.
„Zavírání provozoven není v Moravskoslezském kraji časté. Jde o výjimky. A u hotelových kuchyní tím spíš. Nepamatuji, kdy naposledy jsme měli podobný případ,“ říká vedoucí oddělení hygieny výživy Krajské hygienické stanice v Ostravě Roman Letošník.
„Kuchyň není udržovaná v čistotě a dobrém stavu. Na podlaze a stěnách místy chyběla omyvatelná povrchová úprava. Povrchy stěn i zařízení byly ulepené a mastné. Provozní a stolní nádobí bylo umýváno společně v jednom dřezu. V kuchyni nebyl oddělen úsek pro práci se syrovým masem od úseku dohotovování a expedice pokrmů,“ zveřejnili hygienici důvody, proč se rozhodli uložit pokutu a současně zakázat provoz do odstranění závad.
„Není to tak, že bychom měli v kuchyni nepořádek, ale právě minulý týden se nám pokazila myčka, proto jsme nádobí umývali provizorně v jednom dřezu,“ říká majitel hotelu Jakub Masný.
„Kromě toho hygienici chtějí, ať položíme novou dlažbu. Když vše půjde dobře, do pátku budeme hotoví a pozveme je na kontrolu,“ dodal Masný.